Nieuws

actuele marktsituatie

Steenwijk, augustus 2021

De pandemie raakt ons, zowel privé als zakelijk. Waar er in ons privéleven kleine versoepelingen ingegaan zijn lijken de gevolgen voor onze mooie interieurbranche slecht te overzien. We zien op dit moment de levertijden oplopen en ‘alledaagse’ plaatmaterialen als multiplex en MDF worden steeds schaarser. Dit heeft gevolgen voor ons allen. Er zijn een aantal oorzaken aan te wijzen;
– Er is een schaarste in grondstoffen en chemicaliën die nodig zijn voor de productie
– Het stoppen of verminderen van producties tijdens een lockdown in combinatie met de stijgende vraag zorgt nog steeds voor achterstanden.
– Aanbod en capaciteit (ook transport) staan onder druk door de extreem grote vraag in ons land en grotere markten als Amerika en China.

Door deze schaarste staan de kostprijzen onder druk en zijn wij genoodzaakt tot prijsaanpassingen in ons gehele assortiment:
– de prijzen van het gehele Egger assortiment zijn aangepast;
– voor alle andere producten gelden dagprijzen;
– het ‘productoverzicht 2020’ kan nog steeds als assortimentsoverzicht gebruikt worden;
– check de actuele prijzen op onze WEBSHOP. Heeft u nog geen account? Vraag deze dan aan bij één van onze medewerkers;
– tevens kunt u bij onze medewerkers informeren naar de actuele prijzen.

Voor de lopende prijsafspraken geldt het volgende:
– omdat het momenteel voor Asilva onmogelijk is om prijzen voor langere tijd vast te leggen, zijn alle lopende prijsafspraken stopgezet, zie melding nieuwsbrief juni.

Wij hebben er alle vertrouwen in om ook de komende periode als partners door te komen en, vooral samen met u, te kijken waar we elkaar van dienst kunnen zijn.
Ondanks de moeilijke beschikbaarheid zullen wij er alles aan doen om samen toch mooie projecten te realiseren, wat zal resulteren in tevreden eindgebruikers.
Mocht u nog vragen hebben betreft het bovenstaande kunt u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Team Asilva

Actuele Marktsituatie

Ga terug