Plaatmateriaal


Spaanplaat, ESB, OSB & MDF, wat zijn de verschillen?

Spaanplaat wordt gemaakt van kleine stukjes hout (spaanders) en kunstharslijm als bindmiddel. Deze worden in drie lagen op een vlakke ondergrond verdeeld. Dan worden ze onder invloed van warmte en hoge druk tot een plaat geperst. De platen hebben een dichtheid van ongeveer 650 kg/m³.

De ESB drager is vervaardigd uit populierenhout afkomstig uit ecologische cultuurbossen. Licht van kleur en gewicht met een persing van ca. 540 kg/m3

MDF bestaat uit houtvezels gebonden met een kunstharslijm. Het hout wordt verspaand, vervezeld, voorzien van lijm en gedroogd. De vezels worden in drie lagen gestrooid tot een vezelkoek en in droge toestand onder hoge druk geperst. De platen worden luchtgekoeld en glad geschuurd binnen de juiste tolerantie. MDF splintert niet door de fijne vezelstructuur, kan makkelijk in allerlei vormen gefreesd worden en heeft een goede schroefvastheid.
Het programma onderscheidt verschillende persingen.

 MDF HD  ca. 700 kg/m3
 MDF  ca. 600 kg/m3
 MDF UL  ca. 400 kg/m3

Zowel spaanplaat als MDF zijn beschikbaar in uiteenlopende diktes en afmetingen. Daarbij kunt u kiezen uit de kwaliteit en uitvoering die past bij uw project.

Uw monstermand

0 monsters
Monsters aanvragen